ELY -keskuksen yritysten kehittämispalvelut - analyysiOlen ELY-keskuksen pk-yritysten kehittämispalvelujen hyväksytty sopimustoimittaja eli autan yrityksen nykytilan kartoittamisessa analyysiprojektissa. Lisäksi toimin asiantuntijana keskuksen rahoittamiin kehitysprojekteihin, erityisesti yrityksen kasvun ja uudistamisen sekä innovaatioiden kaupallistamisen konsultointiprojekteissa.
ELY:n analyysipalvelujen hyödytELY -keskus tarjoaa asiantuntija-apua, jonka kanssa voi kartoittaa vakiintuneen pk -yrityksen nykytilan suhteessa tulevaisuuden tavoitteisiin, esimerkiksi talouden, markkinoiden, tuotteiden ja toimintaympäristön osalta. Yritykset voivat toimia vain kotimarkkinoilla tai niillä voi olla jo kansainvälistä toimintaa. Lopputuloksena syntyy yritykselle kehittämissuunnitelma, joka sisältää arvion yrityksen lähivuosien kehittämis- ja/tai kansainvälistymismahdollisuuksista sekä toimenpide-ehdotukset. Toimialarajoituksia palvelujen käyttämisessä ei ole, ja ne soveltuvat myös yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille. Palvelun hinta yritykselle on 260 € + alv / päivä – loput kustannuksista (suurimman osan niistä) kantaa ELY -keskus. Palveluja käyttäneet yritykset ovat olleet hyvin tyytyväisiä – 90 % niistä on valmis suosittelemaan palveluja myös muille pk -yrityksille.
Analyysipalveluista on erityisesti hyötyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:
Käytännössä analyysi auttaa johtoa päätöksenteossa ja antaa työkaluja johtamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen: Yrityksen tilannetta ja kehittämistarpeita tarkastellaan ulkopuolisin silmin ja tukeen liittyy laaja-alainen liiketoiminnan tuntemus. Yrityksen toimintaan ja ongelmiin pureudutaan suoraan ja avoimesti, asioita ei kaunistella. Tuon yrityksen tilannekuvan jäsentämiseen pitkän kokemukseni hyvin erityyppisten yritysten kehittämisestä sekä uusia ajatusmalleja, systematiikan ja työkalut. Konkreettisten tulevaisuuden panostusalueiden tunnistamisen lisäksi syntyy alustava tiekartta, kuinka yritys pääsee näillä alueilla eteenpäin. Yhteistyön kulmakiviä ovat molemminpuolinen tavoitettavuus, läsnäolo ja luottamuksellisuus. Syntyy toimiva sparraussuhde, jolla epävarmuudet yrityksen toiminnan kehittämisessä hälvenevät. Projektin toteuttaminen Analyysiprojektin kesto on tavallisesti yksi päivä / yritys, mutta jos on tarpeen tehdä syvällisempi analyysi, kaksikin päivää voi olla mahdollista.
Ennen yrityksen ja asiantuntijan tapaamista, yritys kuvaa yrityksen nykytilanteen hakemukseen liittyvässä kehittämiskartoituksessa. Kartoitus tehdään analyysihakemuksen teon yhteydessä. Asiantuntija tutustuu yrityksen täyttämään kartoitukseen ja mahdolliseen muuhun yrityksen toimittamaan taustamateriaaliin (esim. tilinpäätös) ennen tapaamista. Tämän pohjalta yrittäjä ja vastuuasiantuntija käyvät läpi yrityksen tilanteen ja tulevaisuuden näkymät sekä laativat määrämuotoisen kehittämissuunnitelman. Kehittämissuunnitelmassa määritellään ja priorisoidaan kehittämisalueet -ja toimenpiteet. Projektista tehdään ELY -keskukselle loppuraportti, johon tilaajayritys voi tehdä haluamansa muutokset. Tuen haku ELY:n analyysiinTuen hakeminen on helppoa ja se tapahtuu sähköisesti ELY-palvelujen asiointikanavan kautta. Annan tarpeen mukaan neuvoja hakemuksen tekemisessä.
Hakemukseen tulee hakijayrityksen perustietojen (esimerkiksi yhteystiedot, kuvaus liiketoiminnasta, omistus ja liikevaihto) ja ym. kehittämiskartoituksen lisäksi tiedot siitä, onko yritys jo ollut yhteydessä ELY -keskukseen ja onko palveluntuottaja jo valittu mahdolliselle projektille. Jos en itse usko olevani sopiva analyysin suorittamiseen, voin haluttaessa suositella muita osaavia asiantuntijoita. Jos yrityksellä on hakemuksen jättöpäivänä jo tiedossa käytettävä asiantuntija, ELY tekee tyypillisesti päätöksen tuen myöntämisestä analyysille muutaman työpäivän kuluessa. Milloin ELY:n analyysipalveluja voidaan käyttääJos pk -yrityksen liiketoiminta on vakiintunut, sen perusasiat ovat kunnossa ja se haluaa suunnitelmallisesti kehittää toimintaansa, mahdollisuudet saada tukea analysointiin ovat hyvät – keskimäärin hakemuksista on vuosittain hyväksytty 90 – 95 %. Pääsääntöisesti edellytetään, että yrityksellä on vähintään yksi tilikausi takana ja yritys työllistää vähintään yrittäjän tai yhden työntekijän.
Tukea ei voida myöntää, jos yritys on taloudellisissa vaikeuksissa, sillä on verovelkaa tai yritykselle on kolmen viimeisen verovuoden aikana myönnetty de minimis -tukea yli 200000 Euroa. Palvelua ei voida myöskään myöntää startup -yrityksille. Voit keskustella kanssani lisää ELY:n analyysipalvelujen käyttämisestä yrityksesi kehittämiseen. Ota yhteyttä, puhelin 040 559 7010 tai lähetä sähköposti, [email protected] |
Jokunen sana taustastaniOlen auttanut uudistamaan ja kasvattamaan liiketoimintoja kymmenissä pk- ja startup-yrityksissä sekä suuryrityksissä.
Osaamiseni rakentuu omakohtaiseen ja usein kovaankin kokemukseen tulosvastuullisena yritysten johtavissa tehtävissä ja aloittavien yritysten perustajana ja vetäjänä sekä toimimiseen muiden yritysten neuvonantajana ja sparraajana. Erikoisalueitani ovat uusien liiketoimintojen ja liiketoimintamallien rakentaminen sekä niiden kaupallistaminen, markkinoinnin ja myynnin tehostaminen sekä yritysten toiminnan kansainvälistäminen. Omaan laaja-alaisen kokemuksen eri toimialojen yritysten liiketoiminnan kehittämisestä: informaatio ja tietoliikenne, elektroniikka, terveys ja hyvinvointi, kiertotalous, B2B -palvelut, kuluttajatuotteet ja -palvelut, konepajat ja valmistava teollisuus, puunjalostus, digitaaliset palvelut ja sähköinen kaupankäynti, media ja viihde. Näihin on sisältynyt tuote-, palvelu- ja projektibisneksiä sekä jatkuviin, palvelusopimuksiin pohjautuvia liiketoimintoja, Kokemukseni kotimarkkinoiden lisäksi Skandinavian, Länsi- ja Keski-Euroopan, Aasian, Kiinan ja Intian sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkinoista ja liiketoimintojen kehittämisestä hyödyttää asiakkaitani kansainvälistymisessä. Lisää tietoa ja näkemyksiä
|